Start het nieuwe jaar met een financieel sterke basis thuis.

Meld je nu aan voor onze ‘Omgaan met Geld’ cursus en leer in 6 lessen hoe je financieel sterker het nieuwe jaar start.

Startdatum maandag 17 juni 2024. Schrijf je in via de link.

DIT IS JOUW DOCENT, Ismail Canga

 

Heb je ook het verlangen om financiële rust te hebben thuis? Dat je eindelijk eens inzicht en alles onder controle hebt? Financiële stabiliteit en geen zorgen meer hebben over geld, dragen bij aan een gezonder leven. En dat verdien je.
In 6 lessen leer ik je budgetteren, sparen en al je geldzaken thuis onder controle te krijgen. Doe je ook mee?

Speciaal aanbod | Online cursus

‘Omgaan met geld’

De online cursus is op kosten van de gemeente Purmerend en is exclusief voor haar inwoners.

JE LEERT:

√   Inzicht te krijgen in je eigen geldzaken

√   Budgetteren

√   Omgaan  met toeslagen

√   Besparen op je vaste lasten

√   Omgaan met betalingsverplichtingen

√   Rond te komen met je inkomen

PLUS

√   3 JAAR  toegang tot de online leeromgeving

√   Exclusieve toegang tot handige tools

Al 219 Purmerenders zijn jou voorgegaan. Er zijn nu maximaal 20 plekken beschikbaar. Wees er snel bij en meld je nu HIER aan.

Omgaan met Geld

Is het elke maand voor jou lastig om de eindjes aan elkaar te knopen? Of heb jij handvatten nodig om inzicht te krijgen in je financiën? Heb je (angst voor) achterstanden en schulden waardoor je niet meer lekker slaapt? Met deze cursus leer je omgaan met geld zodat je financieel sterker wordt.

Je leert de basis leggen in je financiële huishouding. Je krijgt inzicht en overzicht in je inkomsten en uitgaven. Je wordt wijzer en vaardiger. Je haalt het maximale uit je geld.

Je gaat geldzaken écht begrijpen.

Omgaan met geld. Voor nu en later. En dát leer je. Je kunt je alvast aanmelden voor de training van 8 januari. Je hebt nog enkele dagen om je aan te melden…

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ervaringen van cursisten

Dit is de inhoud van de training

Les 1 | Inzicht in geldzaken

 Maandag 17 juni | 19.45 – 20.45 uur

 Hierin leer je wat geld voor jou betekent en waarom het zo belangrijk is om je eigen geldzaken goed te regelen. Na deze les realiseer je waarom je het heft in eigen handen moet nemen. Of je nu alleen, samenwonend/getrouwd of een alleenstaande ouder bent.

Les 2 | Budget op orde

Maandag 24 juni | 19.45 – 20.45 uur

Net als de juiste voeding de basis is voor je gezondheid, is een goede budgettering de basis van je financiële welzijn. Je leert hoe je de inkomsten en uitgaven inzichtelijk maakt en je administratie goed op orde houdt.

Les 3 | Geen verrassingen van de belastingdienst

Maandag 1 juli | 19.45 – 20.45 uur

In deze les leer je hoe toeslagen en de inkomstenbelasting werken. Jij gaat vanaf nu de belastingdienst controleren zodat jij nooit meer in de problemen komt.

Les 4 | Besparen op je vaste lasten

Maandag 8 juli | 19.45 – 20.45 uur

Na deze les weet je alles over vaste-, variabele- en woonlasten. Ken je de gezegde ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’? Alle kleine beetjes helpen. Hierin leer je hoe je het maximale kan overhouden van je inkomsten aan het einde van de maand. Je leert hoe jij voor een groot deel bepaalt hoe hoog je maandelijkse lasten zijn. Hou meer over voor jezelf en doe er leuke dingen mee.

Les 5 | De baas over schulden

Maandag 15 juli | 19.45 – 20.45 uur

Laat je meenemen in de wondere wereld van incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders. Je leert hoe jij het heft in handen houdt en betalingstermijnen treft die jij bepaalt. Na deze les weet jij precies hoe jij jezelf beschermt tegen schuldeisers.

Les 6 | Mijn inkomen verandert, wat nu?

Maandag 22 juli | 19.45 – 20.45 uur

Je inkomen wordt lager of juist hoger. Hoe nu verder? Wat voor gevolgen heeft dat voor je geldzaken? Ontdek wat de lokale regelingen zijn. Je leert in deze les hoe je omgaat met wisselende inkomsten.

Dit is allemaal inbegrepen bij de cursus

1. Persoonlijke

leeromgeving

Een eigen leeromgeving waar je altijd toegang tot hebt. Je ziet overzichtelijk welke modules je afgerond hebt. Leer wanneer jij wilt.

2. Terugkijken

lessen

Heb je een les gemist of wil je een les terugkijken? In de leeromgeving is dit altijd mogelijk.

3. Opdrachten

Online

Bij iedere les zijn er opdrachten en allerlei handige weetjes. Zo leer je hetgeen je leert gelijk toe te passen in de praktijk.

4. Eigen besloten

Community

In de besloten Sterk met Geld groep kun je contact leggen met mede cursisten. Deel je verhaal, tips en connect.

5. Maandelijkse

live Q&A

Iedere maand is er een online live vragenuurtje. Je kunt hier je vragen stellen aan je docent.

6. Certificaat

 na afloop

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Onze cursisten doen om deze redenen mee

01

Kennis is macht

Hoe meer kennis je bezit, hoe beter je in je vel gaat zitten. Want niets en niemand die jou straks kan vertellen hoe het werkt. Je geldzaken, je gezondheid, je zelfvertrouwen, je positie binnen de maatschappij wordt direct of indirect hierdoor positief beïnvloed. Een financieel sterk leven is een gezond en vreugdevol leven.

02

Kraak het geheim

Je krijgt veel praktische tips. Het geheim van een gezonde en financieel sterke huishouden wordt stap voor stap voor jou uiteengezet. Deze training is niet luisteren en na een tijdje weer vergeten. Tijdens de training krijg je veel handvatten en toegang tot handige tools. Deze zijn per direct toepasbaar in je eigen situatie. 

03

Gelijk resultaat

Pas je de lessen toe, garanderen wij resultaat. Je zal merken dat je zelfvertrouwen omhoog gaat, je komt gelijk in actie om je geldzaken aan te pakken, je neemt de touwtjes in handen en je nachtrust neemt toe. Je zal merken dat je besteedbaar inkomen aan het einde van de maand omhoog gaat en de mensen om je heen zullen spoedig opmerken dat je wijzer en vaardiger bent. Jij bent in controle. Vanaf nu bepaal jij hoe het gaat.

04

Ogen worden geopend

Je hebt het door of je hebt het niet door. Meeste mensen hebben het niet door. Jij bent straks één van de weinigen waarvan de ogen geopend worden. Je voelt je net Alice in Wonderland. Down the rabbit hole. Je gaat het systeem in Nederland door krijgen. Hoe je je eigen geldzaken regelt, hoe je communiceert en vooral hoe je jezelf beschermd tegen allerlei financiële risico’s. Je gaat anders naar geldzaken kijken. Anders waarderen. Anders beslissen dan wat je altijd deed. Je wordt een financieel sterker persoon.

05

3 jaar toegang tot de online academie

Inderdaad, eenmaal deelgenomen aan de cursus, heb je 3 jaar lang toegang tot alle lesmaterialen. Structureel zullen de lessen worden geupdated. Geldzaken zijn heel dynamisch. Je wordt op de hoogte gehouden van alle veranderingen. Binnen de community kan je jezelf scherp houden. Wordt er een nieuwe online cursus  ontwikkelt? Krijg jij als eerste de mogelijkheid om deze te volgen.

Inclusief Community

Ontmoet gelijkgestemden, deel ervaringen en sta vooraan bij nieuwe initiatieven. Daarnaast is er ieder maand een live Q&A. Dit is een online event waarbij je alles mag vragen aan je docent en de community. Het is nooit verplicht en je bent altijd welkom.

3 JAAR TOEGANG 

Drie jaar lang krijg je onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal, hand-outs, werkboeken, de community en de maandelijkse live vragenuurtje.

Meer ervaringen

Nooit gedacht dat ik begrip en bijstand zou krijgen van mijn kinderen. Sinds ik de cursus heb gevolgd, ben ik in gesprek gegaan met mijn thuiswonende kinderen. Ik heb aangegeven dat ik niet op alles zo maar ‘Ja’ kan zeggen als zij iets willen kopen.

Als moeder wilde ik mijn kinderen nooit iets tekort doen. Na mijn scheiding voelde ik mij altijd schuldig ten opzichte van mijn kinderen. Nu zie ik in dat ik dat compenseerde door alles te kopen wat ze wilden. Terwijl ik het niet kon permitteren. Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe ik een gesprek aan moet gaan met mijn kinderen over geld. Mijn mindset veranderde door de inzichten die ik heb verkregen. Nu vind ik juist dat kinderen betrokken moeten worden. Alles wat ik nu geleerd heb, breng ik zoveel mogelijk over op mijn kinderen. O ja, mijn kinderen zijn 15 en 17 en 19. 

Voor het eerst ben ik heel open geweest over mijn budget. Sindsdien houden mijn kinderen er heel erg rekening mee. Ze helpen met boodschappen en mijn dochter heeft zelfs een nieuwe TV gekocht toen de oude kapot ging. Helemaal van haar eigen geld. Wat ben ik toch trots op mijn kinderen. En natuurlijk op mijn zelf.

Mirjam - 48 jaar

Alleenstaande moeder

Ik heb mij nooit echt veel geïnteresseerd in financiën. Alles wordt automatisch betaald en ik kijk er niet zo veel naar om. Over geld werd er vroeger thuis niet over gesproken. Ik heb mij er nooit druk over gemaakt.

Als ZZP’er heb ik niet altijd een stabiele inkomen. Vorig jaar heb ik een periode gehad dat ik wat aanmaningen in de post kreeg. Ik schaamde mij heel erg. Ik besloot om er meer bovenop te zitten. Tijdens de lessen leerde ik vooral anders naar geldzaken te kijken. Door handige tips kon ik het makkelijk toepassen in mijn eigen situatie. Ook leerde ik hoe ik een gesprek aan ga met een incasso bureau om een realistische afspraak te maken. Ergens schaam ik mij nog steeds. Gelukkig weet ik nu hoe ik er mee moet omgaan.

De lessen vond ik goed te volgen. En de werkboeken hebben mij heel erg geholpen om een overzicht te krijgen. Zelf ben ik heel spiritueel en hou ik mij liever bezig met het welzijn van mensen. En nu zit ik regelmatig een middagje met mijn financiën. Het is fijn om te weten wat er binnen komt en wat er uit gaat.

Claudia - 42 jaar

ZZP'er - spirituele coach

Samenwonen was best spannend. Voor het eerst uit huis en ook meteen met mijn vriend. Als ik een vraag had over geldzaken, klopte ik altijd bij mijn vader aan. Hij deed altijd zijn best voor mij. Nu ik op mijn zelf ga wonen, wil ik juist mijn eigen geldzaken kunnen regelen.

De cursus gaf mij heel veel zelfvertrouwen om met bedrijven en instanties in gesprek te gaan. Zo heb ik nu al mijn verzekeringen, energie, water, zorgverzekering en mijn toeslagen zelf geregeld. Ik wist heel goed wat ik moest vragen. 

Ook op mijn werk heb ik een aantal vragen gesteld over mijn pensioenopbouw. Gelukkig maar, want nu heb ik aangegeven wat ik belangrijk vind en wat niet.

Nu moet ik mijn vriend overtuigen om ook de cursus te volgen. Hij zegt nu dat hij alles aan mij overlaat. Grappig.

Sandra - 29 jaar

Onlangs samenwonend

Ik ben al 4 jaar wegens een ongeluk gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Mijn inkomen heb ik steeds achteruit zien gaan. Nadat mijn spaargeld langzaam aan opging, begon ik mij zorgen te maken hoe het verder moest. Want ik merkte dat ik aan het eind van de maand tekort kwam. 

Deze cursus heeft mij geleerd om heel alert te zijn op mijn uitgaven. Nooit bij stilgestaan dat mijn vaste lasten omlaag konden. Het waren zware jaren, maar nu heb ik gelukkig een balans gevonden waar ik tevreden mee ben. 

Het belangrijkste wat ik heb geleerd van deze cursus is dat je niet zo maar alles moet accepteren en heel kritisch moet zijn op alles wat met geld te maken heeft. Nou, ik zit er bovenop hoor!

Amal - 52

Pedagogisch medewerkster

Wat staat er in het werkboek en waar kan ik deze vinden?

In het werkboek staat kort en bondig alle informatie, die je tijdens de les hebt gekregen. Zo hoef je niet heel hard mee te schrijven. Je vindt het in je online leeromgeving.

Wanneer en hoe vaak zijn de lessen?

Je krijgt gedurende 6 weken op maandag avonden online les van een uur. Daarnaast kun je de opdrachten in je eigen tijd en tempo maken. Dit kan 30 tot 45 minuten per week in beslag nemen.

Waar kan ik de training vinden?

Via de site SterkmetGeldAcademie.nl kan je inloggen in je online academie. Je ontvangt je persoonlijke inloggegevens. Het is mogelijk om de lessen op je laptop, tablet of smartphone te volgen.

SINDS 2018 EEN BEGRIP IN PURMEREND

De Sterk met Geld Academie verzorgt in opdracht van de Gemeente Purmerend en Beemster preventieve financiële diensten zoals de Bespaarhelden en per 2021 de online training Omgaan met GeldSterk met Geld Academie zet zich in voor een gelukkig en gebalanceerd leven voor iedereen. Hier dragen wij aan bij door elk persoon en huishouden financieel sterk(er) te maken. Dit doen wij door groepstrainingen en individuele financiële hulpverlening. Al onze diensten hebben een preventieve functie op het gebied van geldzorgen en geldzaken. Sinds 2012 hebben wij ruim 3400 cursisten getraind en meer dan 725 huishoudens individueel geholpen.

De feiten liegen er niet om: 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft te maken met financiële zorgen. Ruim 5.000.000 (vijf miljoen) heeft geen eens een buffer van € 5.000,-. En 1/3 van de jongeren start na hun schoolleven met een schuld van gemiddeld € 30.000,-. Geen kinderarmoede in Nederland? Think again! (Dit blijkt onder andere uit het rapport ‘gedragsbewust beleid in het sociaal domein’ – Platform 31). 

Sterk met Geld Academie gaat de strijd aan met onwetendheid en verkeerd aangeleerd gedrag wat betreft geldzaken en financiële risico’s. Met aandacht voor feiten, gedrag en mindset.

Gewoon, sterk met geld.

Vragen? Mail naar

ismailt@sterkmetgeldacademie.nl

of WhatsApp naar 06-40596770

Cursus Omgaan met Geld is een online training van Sterk met Geld Academie in opdracht van gemeente Purmerend

Sterk met Geld Academie is een handelsnaam en initiatief van:

Sterk met Geld

KVK 66873282

Privacy verklaring

Klachtenprocedure

Algemene voorwaarden

 

Volg ons op