Speciaal aanbod | Online cursus

‘Omgaan met Geld’

Deze online cursus wordt je kosteloos aangeboden door SEZO en is exclusief voor de bezoekers van SEZO en haar samenwerkende partners in Amsterdam Nieuw-West.

JE LEERT:

√   Inzicht te krijgen in je eigen geldzaken

√   Budgetteren

√   Omgaan  met toeslagen

√   Besparen op je vaste lasten

√   Omgaan met schuldeisers

√   Rond te komen met je inkomen

PLUS

√   3 JAAR toegang tot de online leeromgeving

√   Exclusieve toegang tot handige tools

Er is een maximum aan plekken beschikbaar. Wees er snel bij en meld je nu HIER aan.

Startdatum | 18 oktober 2021

Omgaan met Geld

Is het elke maand voor jou lastig om de eindjes aan elkaar te knopen? Of heb jij handvatten nodig om inzicht te krijgen in je financiën? Heb je (angst voor) achterstanden en schulden waardoor je niet meer lekker slaapt? Met deze cursus leer je omgaan met geld zodat je financieel sterker wordt.

Je leert de basis leggen in je financiële huishouding. Je krijgt inzicht en overzicht in je inkomsten en uitgaven. Je wordt wijzer en vaardiger. Je haalt het maximale uit je geld.

Je gaat geldzaken écht begrijpen.

Omgaan met geld. Voor nu en later. En dát leer je. Je kunt je t/m 17 oktober 2021 aanmelden. Je hebt nog…

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dit is de inhoud van de training

Les 1 | Inzicht in geldzaken

Hierin leer je wat geld voor jou betekent en waarom het zo belangrijk is om je eigen geldzaken goed te regelen. Na deze les realiseer je waarom je het heft in eigen handen moet nemen. Of je nu alleen, samenwonend/getrouwd of een alleenstaande ouder bent.

Les 2 | Budget op orde

Net als de juiste voeding de basis is voor je gezondheid, is een goede budgettering de basis van je financiële welzijn. Je leert hoe je de inkomsten en uitgaven inzichtelijk maakt en je administratie goed op orde houdt.

Les 3 | Geen verrassingen van de belastingdienst

In deze les leer je hoe toeslagen en de inkomstenbelasting werken. Jij gaat vanaf nu de belastingdienst controleren zodat jij nooit meer in de problemen komt.

Les 4 | Besparen op je vaste lasten

Na deze les weet je alles over vaste-, variabele- en woonlasten. Ken je de gezegde ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’? Alle kleine beetjes helpen. Hierin leer je hoe je het maximale kan overhouden van je inkomsten aan het einde van de maand. Je leert hoe jij voor een groot deel bepaalt hoe hoog je maandelijkse lasten zijn. Hou meer over voor jezelf en doe er leuke dingen mee.

Les 5 | De baas over schulden

Laat je meenemen in de wondere wereld van incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders. Je leert hoe jij het heft in handen houdt en betalingstermijnen treft die jij bepaalt. Na deze les weet jij precies hoe jij jezelf beschermt tegen schuldeisers.

Les 6 | Mijn inkomen verandert, wat nu?

Je inkomen wordt lager of juist hoger. Hoe nu verder? Wat voor gevolgen heeft dat voor je geldzaken? Ontdek wat de lokale regelingen zijn. Je leert in deze les hoe je omgaat met wisselende inkomsten.

Dit is allemaal inbegrepen bij de cursus

1. Persoonlijke

leeromgeving

Een eigen leeromgeving waar je 3 jaar toegang tot hebt. Je ziet overzichtelijk welke modules je afgerond hebt. Leer wanneer jij wilt.

2. Terugkijken

lessen

Heb je een les gemist of wil je een les terugkijken? In de leeromgeving is dit altijd mogelijk.

3. Werkboeken

Online

Voor iedere les zijn er samenvatting, opdrachten en allerlei extra’s in de overzichtelijke werkboeken terug te vinden. 

4. Eigen

Community

In de besloten community groep kun je contact leggen met mede cursisten. Deel je verhaal, tips en connect.

5. Wekelijkse

live Q&A

Iedere week is er een online live vragenuurtje. Je kunt hier je vragen stellen aan je docent.

6. Certificaat

 na afloop

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Onze cursisten doen om deze redenen mee

01

Kennis is macht

Hoe meer kennis je bezit, hoe beter je in je vel gaat zitten. Want niets en niemand die jou straks kan vertellen hoe het werkt. Je geldzaken, je gezondheid, je zelfvertrouwen, je positie binnen de maatschappij wordt direct of indirect hierdoor positief beïnvloed. Een financieel sterk leven is een gezond en vreugdevol leven.

02

Kraak het geheim

Je krijgt veel praktische tips. Het geheim van een gezonde en financieel sterke huishouden wordt stap voor stap voor jou uiteengezet. Deze training is niet luisteren en na een tijdje weer vergeten. Tijdens de training krijg je veel handvatten en toegang tot handige tools. Deze zijn per direct toepasbaar in je eigen situatie. 

03

Gelijk resultaat

Pas je de lessen toe, garanderen wij resultaat. Je zal merken dat je zelfvertrouwen omhoog gaat, je komt gelijk in actie om je geldzaken aan te pakken, je neemt de touwtjes in handen en je nachtrust neemt toe. Je zal merken dat je besteedbaar inkomen aan het einde van de maand omhoog gaat en de mensen om je heen zullen spoedig opmerken dat je wijzer en vaardiger bent. Jij bent in controle. Vanaf nu bepaal jij hoe het gaat.

04

Ogen worden geopend

Je hebt het door of je hebt het niet door. Meeste mensen hebben het niet door. Jij bent straks één van de weinigen waarvan de ogen geopend worden. Je voelt je net Alice in Wonderland. Down the rabbit hole. Je gaat het systeem in Nederland door krijgen. Hoe je je eigen geldzaken regelt, hoe je communiceert en vooral hoe je jezelf beschermd tegen allerlei financiële risico’s. Je gaat anders naar geldzaken kijken. Anders waarderen. Anders beslissen dan wat je altijd deed. Je wordt een financieel sterker persoon.

05

3 Jaar toegang

Inderdaad, eenmaal deelgenomen aan de cursus, 3 jaar het recht op toegang tot alle lesmaterialen. Structureel zullen de lessen worden geupdated. Geldzaken zijn heel dynamisch. Je wordt op de hoogte gehouden van alle veranderingen. Binnen de community kan je jezelf scherp houden. Wordt er een nieuwe online cursus  ontwikkelt? Krijg jij als eerste de mogelijkheid om deze te volgen.

Je krijgt de juiste ondersteuning

INCLUSIEF CERTIFICAAT

Ontvang na afronding van de cursus een certificaat. Ook voeg je deze eenvoudig toe aan je LinkedIn profiel.

Na afronding van de cursus ontvang je hier automatisch bericht over.

WE STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Als je vragen hebt tijdens de cursus kun je ons bereiken via de mail: support@sterkmetgeldacademie.nl of via de WhatsApp 06-16435495.

Er staat een team van docenten voor je klaar.

BLIJF UP TO DATE

Regelmatig veranderen de wet- en regelgeving omtrent belastingen, toeslagen en andere geldzaken. Jaarlijks wordt alles geactualiseerd.  Als cursist krijg je toegang tot de nieuwste versies.

Inclusief Community

Ontmoet gelijkgestemden, deel ervaringen en sta vooraan bij nieuwe initiatieven. Daarnaast is tijdens de cursus ieder week een live Q&A. Dit is een online event waarbij je alles mag vragen aan je docent en de community. Het is nooit verplicht en je bent altijd welkom.

3 JAAR TOEGANG

Vanaf het moment dat je start met de cursus krijg je 3 jaar onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal, hand-outs, werkboeken, de community en de maandelijkse live vragenuurtje.

Ervaringen van cursisten

Nooit gedacht dat ik begrip en bijstand zou krijgen van mijn kinderen. Sinds ik de cursus heb gevolgd, ben ik in gesprek gegaan met mijn thuiswonende kinderen. Ik heb aangegeven dat ik niet op alles zo maar ‘Ja’ kan zeggen als zij iets willen kopen.

Als moeder wilde ik mijn kinderen nooit iets tekort doen. Na mijn scheiding voelde ik mij altijd schuldig ten opzichte van mijn kinderen. Nu zie ik in dat ik dat compenseerde door alles te kopen wat ze wilden. Terwijl ik het niet kon permitteren. Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe ik een gesprek aan moet gaan met mijn kinderen over geld. Mijn mindset veranderde door de inzichten die ik heb verkregen. Nu vind ik juist dat kinderen betrokken moeten worden. Alles wat ik nu geleerd heb, breng ik zoveel mogelijk over op mijn kinderen. O ja, mijn kinderen zijn 15 en 17 en 19. 

Voor het eerst ben ik heel open geweest over mijn budget. Sindsdien houden mijn kinderen er heel erg rekening mee. Ze helpen met boodschappen en mijn dochter heeft zelfs een nieuwe TV gekocht toen de oude kapot ging. Helemaal van haar eigen geld. Wat ben ik toch trots op mijn kinderen. En natuurlijk op mijn zelf.

Alae - 48 jaar

Alleenstaande moeder

2 Jaar geleden ben ik gaan scheiden van mijn man. Ik had mij nooit echt veel verdiept in financiën. Ik ging er van uit dat mijn man alles netjes zou doen. Dat was zijn taak om het te doen.

Over geld werd er thuis niet veel over gesproken. Ik had mij er nooit druk over gemaakt. Ik vertrouwde dat alles goed ging. Totdat ik ging scheiden. Het bleek helemaal niet in orde te zijn. Financieel was het een rotzooi. Ik vraag mij nog steeds af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Na de scheiding moest ik het allemaal zelf doen. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad. Ik wist niet hoe ik het moest aanpakken. Gelukkig hebben vriendinnen mij geholpen. Ook bij Vrouw en Vaart kreeg ik veel tips en hulp. Deze cursus heeft mij veel handvatten gegeven om de eerste stap te zetten om zelfstandig mijn financiën te doen. Ik ben er heel blij mee.

Hatice - 34 jaar

Zelfstandige sterke vrouw

Samenwonen was best spannend. Voor het eerst uit huis en ook meteen met mijn vriend. Als ik een vraag had over geldzaken, klopte ik altijd bij mijn vader aan. Hij deed altijd zijn best voor mij. Nu ik op mijn zelf ga wonen, wil ik juist mijn eigen geldzaken kunnen regelen.

De cursus gaf mij heel veel zelfvertrouwen om met bedrijven en instanties in gesprek te gaan. Zo heb ik nu al mijn verzekeringen, energie, water, zorgverzekering en mijn toeslagen zelf geregeld. Ik wist heel goed wat ik moest vragen. 

Ook op mijn werk heb ik een aantal vragen gesteld over mijn pensioenopbouw. Gelukkig maar, want nu heb ik aangegeven wat ik belangrijk vind en wat niet.

Nu moet ik mijn vriend overtuigen om ook de cursus te volgen. Hij zegt nu dat hij alles aan mij overlaat. Grappig.

Sandra - 29 jaar

Onlangs samenwonend

Ik ben al 4 jaar wegens een ongeluk gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Mijn inkomen heb ik steeds achteruit zien gaan. Nadat mijn spaargeld langzaam aan opging, begon ik mij zorgen te maken hoe het verder moest. Want ik merkte dat ik aan het eind van de maand tekort kwam. 

Deze cursus heeft mij geleerd om heel alert te zijn op mijn uitgaven. Nooit bij stilgestaan dat mijn vaste lasten omlaag konden. Het waren zware jaren, maar nu heb ik gelukkig een balans gevonden waar ik tevreden mee ben. 

Het belangrijkste wat ik heb geleerd van deze cursus is dat je niet zo maar alles moet accepteren en heel kritisch moet zijn op alles wat met geld te maken heeft. Nou, ik zit er bovenop hoor!

Amal - 52

Pedagogisch medewerkster

Wat staat er in het werkboek en waar kan ik deze vinden?

In het werkboek staat kort en bondig alle informatie, die je tijdens de les hebt gekregen. Zo hoef je niet heel hard mee te schrijven. Je vindt het  in je online leeromgeving.

Wanneer en hoe vaak zijn de lessen?

Je krijgt gedurende 6 weken op maandag avonden online les van een uur. Daarnaast kun je de opdrachten in je eigen tijd en tempo maken. Dit kan 30 tot 45 minuten per week in beslag nemen.

Waar kan ik de training vinden?

De training staat op de site SterkmetGeldAcademie.nl. Je ontvangt je persoonlijke inloggegevens. Zo heb je altijd toegang en kun je alles bekijken wanneer jij wilt. Het is mogelijk om de lessen op je laptop, tablet of smartphone te volgen.

SINDS 2012 EEN BEGRIP IN AMSTERDAM

De Sterk met Geld Academie verzorgt in opdracht van de Gemeente Amsterdam en sociale partners zoals SEZO in Nieuw-West  preventieve financiële diensten zoals de online training Omgaan met Geld

Sterk met Geld Academie zet zich in voor een gelukkig en gebalanceerd leven voor iedereen. Hier dragen wij aan bij door elk persoon en huishouden financieel sterk(er) te maken. 

Dit doen wij door groepstrainingen en individuele financiële hulpverlening. Al onze diensten hebben een preventieve functie op het gebied van geldzorgen en geldzaken. Sinds 2012 hebben wij ruim 3200 cursisten getraind en meer dan 600 huishoudens individueel geholpen.

De feiten liegen er niet om: 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft te maken met financiële zorgen. Ruim 5.000.000 (vijf miljoen) heeft geen eens een buffer van € 5.000,-. En 1/3 van de jongeren start na hun schoolleven met een schuld van gemiddeld € 30.000,-. Geen kinderarmoede in Nederland? Think again! (Dit blijkt onder andere uit het rapport ‘gedragsbewust beleid in het sociaal domein’ – Platform 31). 

Sterk met Geld Academie gaat de strijd aan met onwetendheid en verkeerd aangeleerd gedrag wat betreft geldzaken en financiële risico’s. Met aandacht voor feiten, gedrag en mindset. Gewoon, sterk met geld.

JOUW DOCENT, ISMAIL CANGA

JOUW DOCENT, ISMAIL CANGA

Op mijn 21ste kwam ik in aanraking met de financiële branche. Ik werkte voor een verzekeraar op de afdeling ‘pensioenen en lijfrenten’. Dagelijks had ik volwassenen aan de lijn die amper iets wisten over hun pensioenopbouw. Dat vond ik heel vreemd. Volwassenen zouden dit soort zaken moeten weten. Toch?

Zelf kom ik uit een gastarbeidersgezin. Mijn ouders hadden totaal geen idee hoe geldzaken in Nederland geregeld waren. Ze werkten hard, met tijden verdienden ze veel en gaven het ook net zo makkelijk uit. Later in mijn tienerjaren merkte ik op dat ze weinig kennis hadden van geldzaken. Hierdoor raakten ze in geldproblemen, wisten niet wat hun (consumenten)rechten waren, konden geen stappen zetten om hun lange termijn doelen te behalen en misten ze vaak mooie kansen.

Na vele jaren gewerkt te hebben voor een verzekeraar, een hypotheekverstrekker en voor instanties binnen het sociale domein, had ik genoeg gezien en meegemaakt om tot een besef te komen. Om financieel voldoende zelfredzaam te zijn en een financieel sterke toekomst op te kunnen bouwen, moest je het ‘systeem’ ontcijferen die wij in Nederland hebben over geldzaken. Hiervoor moest je financieel taalvaardigheid zijn, je financiële competenties ontwikkelen, assertief zijn, kennis hebben van zaken en boven alles, de juiste mindset hebben.

Ik maakte het mijn persoonlijke missie van om alles te leren om het ‘systeem’ te ontcijferen. Het was en is nog steeds een hele studie op zich. Nog steeds vind ik het heel opmerkelijk, dat we voor alles een diploma nodig hebben om ergens te kunnen werken. Maar voor één van de belangrijkste taken in ons leven, het managen van ons financieel leven, is er geen enkel diploma nodig. Sterker nog, er wordt totaal geen aandacht aan besteed in ons onderwijssysteem.

Sterk met Geld Academie is mijn passie en ik vind het leuk om het te doen. Ik haal er veel voldoening uit om mensen wijzer te maken over zaken die er aan toe doen. Uiteindelijk willen we allemaal een mooi leven. Laat geldzaken in je voordeel werken. Ik leer je hoe.

Vragen? Mail naar

support@sterkmetgeldacademie.nl

of WhatsApp naar 06-16435495

Cursus Omgaan met Geld is een online training van Sterk met Geld Academie in opdracht van SEZO

Sterk met Geld Academie is een handelsnaam en initiatief van:

STERK met GELD

KVK 66873282

Privacy verklaring

Klachtenprocedure

Algemene voorwaarden

 

Volg ons op