Groepstraining | bij jou in de buurt

Sterk in Geldzaken

Deze cursus is speciaal gemaakt voor Amsterdammers in Nieuw-West en wordt kosteloos aangeboden door Vrouw&Vaart en haar samenwerkende partners.

JE LEERT OVER:

√   Welke rol geld speelt in jouw leven

√   Inkomsten & uitgaven en budgetteren

√   Toeslagen begrijpen

√   Bespaar geld en begin met sparen

√   Voorkomen van achterstanden

Er is een maximum aan plekken beschikbaar. Wees er snel bij en meld je nu HIER aan.

Startdatum | binnenkort

Bij jou in de buurt

Sterk in Geldzaken

Is het elke maand voor jou lastig om de eindjes aan elkaar te knopen? Of heb jij handvatten nodig om inzicht te krijgen in je geldzaken? Heb je (angst voor) achterstanden en schulden waardoor je niet meer lekker slaapt? Met deze cursus leer je Sterk te zijn in geldzaken.

Je neemt de controle over je geld. Je krijgt inzicht en overzicht in je inkomsten en uitgaven. Je wordt wijzer en vaardiger. Je haalt het maximale uit je geld.

Je gaat geldzaken écht begrijpen.

Sterk in Geldzaken. Voor nu en later. En dát leer je. Meld je snel aan. Je hebt nog…

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dit is de inhoud van de training

Les 1 | Inzicht in geldzaken

Hierin leer je wat geld voor jou betekent en waarom het zo belangrijk is om je eigen geldzaken goed te regelen. Na deze les realiseer je waarom je het heft in eigen handen moet nemen. Of je nu alleen, samenwonend/getrouwd of een alleenstaande ouder bent.

Les 2 | Budget op orde

Net als de juiste voeding de basis is voor je gezondheid, is een goede budgettering de basis van je financiële welzijn. Je leert hoe je de inkomsten en uitgaven inzichtelijk maakt en je administratie goed op orde houdt.

Les 3 | Geen verrassingen van de belastingdienst

In deze les leer je hoe toeslagen en de inkomstenbelasting werken. Jij gaat vanaf nu de belastingdienst controleren zodat jij nooit meer in de problemen komt.

Les 4 | Besparen op je vaste lasten

Na deze les weet je alles over vaste-, variabele- en woonlasten. Ken je de gezegde ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’? Alle kleine beetjes helpen. Hierin leer je hoe je het maximale kan overhouden van je inkomsten aan het einde van de maand. Je leert hoe jij voor een groot deel bepaalt hoe hoog je maandelijkse lasten zijn. Hou meer over voor jezelf en doe er leuke dingen mee.

Les 5 | De baas over schulden

Laat je meenemen in de wondere wereld van incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders. Je leert hoe jij het heft in handen houdt en betalingstermijnen treft die jij bepaalt. Na deze les weet jij precies hoe jij jezelf beschermt tegen schuldeisers.

Dit is allemaal inbegrepen bij de cursus

1. Groeps

training

In je eigen buurt met mensen die je vertrouwt volg je de lessen in groepsverband.

2. Begrijpen 

hoe het werkt

Het gaat erom dat je begrijpt hoe het werkt. Zo wordt je zelfstandiger en minder afhankelijk van anderen.

3. Certificaat

na afloop

Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname. Dit is het bewijs dat je de stof beheerst.

 

4. Meertalige

docenten

Jouw docent spreekt meerdere talen. Zoals Turks, Arabish en Engels.

5. Persoonlijk

aandacht

Jouw docent is voor jou beschikbaar om je vragen te stellen. Dit kan in alle privacy indien gewenst

6. Cultureel 

sensitief

Jouw docent is multicultureel en begrijpt jouw cultuur heel goed. Lessen zijn hierop afgestemd.

Onze cursisten doen om deze redenen mee

01

Kennis is macht

Hoe meer kennis je bezit, hoe beter je in je vel gaat zitten. Want niets en niemand die jou straks kan vertellen hoe het werkt. Je geldzaken, je gezondheid, je zelfvertrouwen, je positie binnen de maatschappij wordt direct of indirect hierdoor positief beïnvloed. Een financieel sterk leven is een gezond en vreugdevol leven.

02

Kraak het geheim

Je krijgt veel praktische tips. Het geheim van een gezonde en financieel sterke huishouden wordt stap voor stap voor jou uiteengezet. Deze training is niet luisteren en na een tijdje weer vergeten. Tijdens de training krijg je veel handvatten en toegang tot handige tools. Deze zijn per direct toepasbaar in je eigen situatie. 

03

Gelijk resultaat

Pas je de lessen toe, garanderen wij resultaat. Je zal merken dat je zelfvertrouwen omhoog gaat, je komt gelijk in actie om je geldzaken aan te pakken, je neemt de touwtjes in handen en je nachtrust neemt toe. Je zal merken dat je besteedbaar inkomen aan het einde van de maand omhoog gaat en de mensen om je heen zullen spoedig opmerken dat je wijzer en vaardiger bent. Jij bent in controle. Vanaf nu bepaal jij hoe het gaat.

04

Ogen worden geopend

Je hebt het door of je hebt het niet door. Meeste mensen hebben het niet door. Jij bent straks één van de weinigen waarvan de ogen geopend worden. Je voelt je net Alice in Wonderland. Down the rabbit hole. Je gaat het systeem in Nederland door krijgen. Hoe je je eigen geldzaken regelt, hoe je communiceert en vooral hoe je jezelf beschermd tegen allerlei financiële risico’s. Je gaat anders naar geldzaken kijken. Anders waarderen. Anders beslissen dan wat je altijd deed. Je wordt een financieel sterker persoon.

Leren van elkaar

We gaan met respect met elkaar om en delen onze ervaringen. Alles wat binnen de groep wordt besproken, blijft binnen de groep. We luisteren, denken mee en we zijn er voor elkaar. Ons doel? Sterker worden met geld.

Meld je nu aan

Ervaringen van cursisten

Nooit gedacht dat ik begrip en bijstand zou krijgen van mijn kinderen. Sinds ik de cursus heb gevolgd, ben ik in gesprek gegaan met mijn thuiswonende kinderen. Ik heb aangegeven dat ik niet op alles zo maar ‘Ja’ kan zeggen als zij iets willen kopen.

Als moeder wilde ik mijn kinderen nooit iets tekort doen. Na mijn scheiding voelde ik mij altijd schuldig ten opzichte van mijn kinderen. Nu zie ik in dat ik dat compenseerde door alles te kopen wat ze wilden. Terwijl ik het niet kon permitteren. Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe ik een gesprek aan moet gaan met mijn kinderen over geld. Mijn mindset veranderde door de inzichten die ik heb verkregen. Nu vind ik juist dat kinderen betrokken moeten worden. Alles wat ik nu geleerd heb, breng ik zoveel mogelijk over op mijn kinderen. O ja, mijn kinderen zijn 15 en 17 en 19. 

Voor het eerst ben ik heel open geweest over mijn budget. Sindsdien houden mijn kinderen er heel erg rekening mee. Ze helpen met boodschappen en mijn dochter heeft zelfs een nieuwe TV gekocht toen de oude kapot ging. Helemaal van haar eigen geld. Wat ben ik toch trots op mijn kinderen. En natuurlijk op mijn zelf.

Alae - 48 jaar

Alleenstaande moeder

2 Jaar geleden ben ik gaan scheiden van mijn man. Ik had mij nooit echt veel verdiept in financiën. Ik ging er van uit dat mijn man alles netjes zou doen. Dat was zijn taak om het te doen.

Over geld werd er thuis niet veel over gesproken. Ik had mij er nooit druk over gemaakt. Ik vertrouwde dat alles goed ging. Totdat ik ging scheiden. Het bleek helemaal niet in orde te zijn. Financieel was het een rotzooi. Ik vraag mij nog steeds af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Na de scheiding moest ik het allemaal zelf doen. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad. Ik wist niet hoe ik het moest aanpakken. Gelukkig hebben vriendinnen mij geholpen. Ook bij Vrouw en Vaart kreeg ik veel tips en hulp. Deze cursus heeft mij veel handvatten gegeven om de eerste stap te zetten om zelfstandig mijn financiën te doen. Ik ben er heel blij mee.

Hatice - 34 jaar

Zelfstandige sterke vrouw

Samenwonen was best spannend. Voor het eerst uit huis en ook meteen met mijn vriend. Als ik een vraag had over geldzaken, klopte ik altijd bij mijn vader aan. Hij deed altijd zijn best voor mij. Nu ik op mijn zelf ga wonen, wil ik juist mijn eigen geldzaken kunnen regelen.

De cursus gaf mij heel veel zelfvertrouwen om met bedrijven en instanties in gesprek te gaan. Zo heb ik nu al mijn verzekeringen, energie, water, zorgverzekering en mijn toeslagen zelf geregeld. Ik wist heel goed wat ik moest vragen. 

Ook op mijn werk heb ik een aantal vragen gesteld over mijn pensioenopbouw. Gelukkig maar, want nu heb ik aangegeven wat ik belangrijk vind en wat niet.

Nu moet ik mijn vriend overtuigen om ook de cursus te volgen. Hij zegt nu dat hij alles aan mij overlaat. Grappig.

Sandra - 29 jaar

Onlangs samenwonend

Ik ben al 4 jaar wegens een ongeluk gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Mijn inkomen heb ik steeds achteruit zien gaan. Nadat mijn spaargeld langzaam aan opging, begon ik mij zorgen te maken hoe het verder moest. Want ik merkte dat ik aan het eind van de maand tekort kwam. 

Deze cursus heeft mij geleerd om heel alert te zijn op mijn uitgaven. Nooit bij stilgestaan dat mijn vaste lasten omlaag konden. Het waren zware jaren, maar nu heb ik gelukkig een balans gevonden waar ik tevreden mee ben. 

Het belangrijkste wat ik heb geleerd van deze cursus is dat je niet zo maar alles moet accepteren en heel kritisch moet zijn op alles wat met geld te maken heeft. Nou, ik zit er bovenop hoor!

Amal - 52

Pedagogisch medewerkster

SINDS 2012 EEN BEGRIP IN AMSTERDAM

De Sterk met Geld Academie verzorgt in opdracht van stadsdeel Nieuw-West en sociale partners zoals SEZO in Nieuw-West preventief financieel educatieve programma’s zoals de training Sterk in Geldzaken. 

Sterk met Geld Academie zet zich in voor een gelukkig en gebalanceerd leven voor iedereen. Hier dragen wij aan bij door elk persoon en huishouden financieel sterk(er) te maken. 

Dit doen wij door groepstrainingen en individuele financiële hulpverlening. Al onze diensten hebben een preventieve functie op het gebied van geldzorgen en geldzaken. Sinds 2012 hebben wij ruim 3200 cursisten getraind en meer dan 600 huishoudens individueel geholpen.

De feiten liegen er niet om: 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft te maken met financiële zorgen. Ruim 5.000.000 (vijf miljoen) heeft geen eens een buffer van € 5.000,-. En 1/3 van de jongeren start na hun schoolleven met een schuld van gemiddeld € 30.000,-. Geen kinderarmoede in Nederland? Think again! (Dit blijkt onder andere uit het rapport ‘gedragsbewust beleid in het sociaal domein’ – Platform 31). 

Sterk met Geld Academie gaat de strijd aan met onwetendheid en verkeerd aangeleerd gedrag wat betreft geldzaken en financiële risico’s. Met aandacht voor feiten, gedrag en mindset. Gewoon, sterk met geld.

JOUW DOCENT, ISMAIL CANGA

JOUW DOCENT, ISMAIL CANGA

Op mijn 21ste kwam ik in aanraking met de financiële branche. Ik werkte voor een verzekeraar op de afdeling ‘pensioenen en lijfrenten’. Dagelijks had ik volwassenen aan de lijn die amper iets wisten over hun pensioenopbouw. Dat vond ik heel vreemd. Volwassenen zouden dit soort zaken moeten weten. Toch?

Zelf kom ik uit een gastarbeidersgezin. Mijn ouders hadden totaal geen idee hoe geldzaken in Nederland geregeld waren. Ze werkten hard, met tijden verdienden ze veel en gaven het ook net zo makkelijk uit. Later in mijn tienerjaren merkte ik op dat ze weinig kennis hadden van geldzaken. Hierdoor raakten ze in geldproblemen, wisten niet wat hun (consumenten)rechten waren, konden geen stappen zetten om hun lange termijn doelen te behalen en misten ze vaak mooie kansen.

Na vele jaren gewerkt te hebben voor een verzekeraar, een hypotheekverstrekker en voor instanties binnen het sociale domein, had ik genoeg gezien en meegemaakt om tot een besef te komen. Om financieel voldoende zelfredzaam te zijn en een financieel sterke toekomst op te kunnen bouwen, moest je het ‘systeem’ ontcijferen die wij in Nederland hebben over geldzaken. Hiervoor moest je financieel taalvaardigheid zijn, je financiële competenties ontwikkelen, assertief zijn, kennis hebben van zaken en boven alles, de juiste mindset hebben.

Ik maakte het mijn persoonlijke missie van om alles te leren om het ‘systeem’ te ontcijferen. Het was en is nog steeds een hele studie op zich. Nog steeds vind ik het heel opmerkelijk, dat we voor alles een diploma nodig hebben om ergens te kunnen werken. Maar voor één van de belangrijkste taken in ons leven, het managen van ons financieel leven, is er geen enkel diploma nodig. Sterker nog, er wordt totaal geen aandacht aan besteed in ons onderwijssysteem.

Sterk met Geld Academie is mijn passie en ik vind het leuk om het te doen. Ik haal er veel voldoening uit om mensen wijzer te maken over zaken die er aan toe doen. Uiteindelijk willen we allemaal een mooi leven. Laat geldzaken in je voordeel werken. Ik leer je hoe.

Vragen? Mail naar

ismail@sterkmetgeldacademie.nl

of WhatsApp naar 06-40596770

Cursus Sterk in Geldzaken is een training van Sterk met Geld Academie in opdracht van SEZO en Stadsdeel Nieuw-West

Sterk met Geld Academie is een handelsnaam en initiatief van:

STERK met GELD

KVK 66873282

Privacy verklaring

Klachtenprocedure

Algemene voorwaarden

 

Volg ons op